Köyler ve Beldeler Unutulmadı

Alaşehir Belediyesi, 6360 (Büyükşehir yasası) sayılı yasa gereği ve belediye meclisinin 04.02.2013 tarihli 3-26 sayılı meclis toplantısında alınan meclis kararı çerçevesinde; başlattığı köy ve beldelerdeki yatırım ve hizmetlerini sürdürüyor. İlçe merkezindeki çalışmaları aksatmadan yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, belediyenin teknik personeli tarafından 16 köyde altyapı ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını ve 11 köyde de gerekli hizmet ve yatırımların yapıldığını söyledi.

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir’i 15 merkez mahallesi, 65 köyü ve 6 beldesiyle bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Büyükşehir yasası kapsamında tüzel kişilikleri sona eren 65 köy ve 6 kasabamızda, alınan belediye meclis kararı uyarınca hizmet ve yatırımlara başladık. 16 yeni mahallemizde altyapı ve fizibilite çalışmalarını tamamladık ve 11 köyümüzde öngörülen hizmetleri hayata geçirdik. Yeni mahallelerimize hizmet ve yatırımları, ilçe merkezindeki çalışmaları aksatmadan mesai dışı ve tatil günleri götürüyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlanan diğer 5 mahallemize önümüzdeki günlerde program dahilinde gerekli hizmetler götürülecek.”dedi.

11 YENİ MAHALLEDE (KÖYDE) HİZMET VE YATIRIMLAR TAMAMLANDI

  Fizibilite ve altyapı çalışmaları bitirilen; Baklacı, Çağlayan, Çakırcaali, Çamlıbel, Badınca, Gümüşçay, Caber kamara, Horzumembelli, Horzumalayaka, Bahçedere ve Işıklar köylerine, aciliyet ve öncelik sırasına göre; kanalizasyon, içme suyu, yol düzenlemesi, yağmur geçiş menfezleri, yolcu durakları ve benzeri hizmet ve yatırımların tamamlandığını da belirten Karaçoban, asfalt sezonunda birçok yeni mahalle statüsüne kavuşan köylere de sürprizlerinin olacağını söyledi. Karaçoban, “İmkanlar ölçüsünde tüzel kişiliklerini kaybeden 65 köy ve 6 kasaba olmak üzere 71 yeni mahalleye ayrım yapmadan hizmet ve yatırım götürmeyi hedefliyoruz. Diğer 55 mahallemizde de ön çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Killik ve Piyadeler’de yapılan protokol gereği bazı çalışmaları gerçekleştirmiştik. Alaşehirliler rahat olsun. Belediyeleri çalışıyor, Alaşehir değişiyor.”şeklinde konuştu.