Temmuz Ayında Önemli Karalara İmza Atıldı

Belediye Meclisi, Temmuz ayında da önemli karalara imza attı

Alaşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı Belediye ve Meclis Başkanı Dr Gökhan Karaçoban’ın başkanlığında yapıldı. 16 belediye meclis üyesinden 13’ünün katıldığı toplantıda, 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisi’nin Temmuz ayında görüşülerek karara bağlanan 6 gündem maddesi ve alınan karar özeti şöyle;

Gündem No: 1 Yeni Hazırlanan Alaşehir Belediyesi Ticari Hatlı Minibüslerin çalışma yönetmeliği taslağının değerlendirilmesi ve kabulüne ait gündem maddesinde;

İmar ve Şehircilik İşleri Müdürlüğü Şehir Plancısı tarafından yapılan genel bir bilgilendirmenin ardından, Şoförler Odası Başkanı Bünyamin KAPUCU tarafından Alaşehir Belediyesi Ticari Hatlı Minibüslerin Çalışma Yönetmeliği taslağının 4.9.22 ve 24 maddelerindeki görüşleri dile getirildi, meclisimizce değerlendirildi ve yeni hazırlanan “ Alaşehir Belediyesi Ticari Hatlı Minibüslerin Çalışma Yönetmeliği, yukarıda bahsedilen ilgili maddelerdeki değişiklik ve düzenlemeleri dâhilinde oybirliğiyle kabul edildi, gereği ve ilan edilmesine ait usullerin yerine getirilmesi içinde ilgili birimlere gönderilmesine karar verildi.

Gündem No: 2 Dolmuş güzergâhları ve durak yerlerinin düzenlenmesine ait çalışmanın değerlendirilmesi ve Meclis Kararına bağlanması konusunun değerlendirilmesine ait gündem maddesinde,

Şehir Plancısı Esra BOZAN tarafından; konuyla ilgili genel bir bilgilendirme yapıldı, Belediye Başkanımız tarafından mevcut hat ve planlanan 2. Hattın güzergâhları hakkında yapılan bilgilendirmelerin ardından, 5393 sayılı Belediye Kanununun 15 / p maddesine istinaden oylamaya Sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi, Gereği ve yönetmelik nezdinde olması nedeniyle ilan edilmesine ait usullerin yerine getirilmesi içinde ilgili birimlere gönderilmesine karar verildi.

Gündem No: 3 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/p maddesi ve yeni hazırlanan ve bir önceki madde ile kabul olunan “Alaşehir Belediyesi Ticari Hatlı Minibüslerin Çalışma Yönetmeliği” hükümleri gereği yolcu fiyat tarifesinin tespitine ait gündem maddesinde,

Belediye Başkanımızca yapılan bilgilendirmede gündemin 1. Maddesi olan 107 Nolu kararda bahsedildiği üzere yolcu fiyat tarifeleriyle ilgili Şoförler odasına yazı yazılıp ODA GÖRÜŞÜ ALINDIKTAN sonra Belediye Meclisimizde tekrardan değerlendirilmesi görüşü oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi ve alınan kararın gereği için ilgili birime gönderilmesine karar verildi.

Gündem No: 4 Avşar Barajı Piknik ve mesire alanının İşletme Bakım ve onarım hizmetlerinin Belediyemizce yürütülmek üzere devralınması konusunun değerlendirilmesine ait gündem maddesinde,

Belediye Başkanımız tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından, DSİ 2. Bölge Müdürlüğünden sözleşmenin yenilenmesi ile ilgili bir talebin olduğu, söz konusu sözleşmeye ait protokolün yapılabilmesi için Belediye Başkanımıza yetki verilmesi gerektiği belirtildi ve 5393 sayılı Belediye Kanunun 75. Md./a bendi gereği talebin kabulü ve Belediye Başkanımıza yetki verilmesi konusu oylamaya sunuldu, oybirliğiyle kabul edildi.

Gündem No: 5 Kavaklıdere Belediye Başkanlığının 2886 Sayılı Kanunun hükümlerine göre üzüm satışı yapılmasına ait alınan encümen kararının değerlendirilmesine ait gündem maddesinde,

Belediye Başkanımızca konu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldıktan sonra talep doğrultusunda 206 parselde kayıtlı bağda yetişen çekirdeksiz sultaniye üzüm, Alphonse Lavalleé, Red Globe, Antep karası ve Crimson Seedless olmak üzere 5 çeşit üzümün 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda sofralık(yaş) veya kuru olarak satışının yapılması için alınan Encümen Kararı oylamaya sunuldu, oybirliği ile kabul edildi ve gereği içinde ilgili birime gönderilmesine karar verildi.

Gündem No: 6 İmar Plan Tadilat Taleplerinin İmar Komisyonuna havalesi ve İmar Komisyonu Kararlarının değerlendirileceği 2. Birleşiminin tarih ve saat tespitine ait gündem maddesinde,

Toplam 8 maddenin 5393 sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi gereği İmar Komisyonuna havaleleri için ayrı ayrı okunup, oylanması ve oybirliği ile kabul olunmasının ardından,

İmar Komisyonu Toplantısının Birleşim saatine kadar yapılabileceğinin belirtilmesi ile 2. Birleşimi 3 Temmuz Çarşamba günü saat 17.30’da yapıldı. İmar komisyonuna havale edilen 8 gündem maddesi de meclisin 3 birleşiminde karar bağlandı.