Alaşehir Belediyespor Turnuvaya Damgasını Vurdu

 

  İLÇELER BAZINDA İLKİ ALAŞEHİR’DE DÜZENLENEN VE 5 ÜLKEDEN 190 SPORCUNUN KATILDIĞI TÜRKİYE CUMHURİYETLERİ, TÜRK TOPLULUKLARI VE AKRABALARI KARATE TURNUVASINDA ALAŞEHİR BELEDİYESPOR’LU SPORCULARIN RÜZGÂRI ESTİ. TURNUVADA 7 MADALYA KAZANAN ALAŞEHİRLİ KARATECİLER, İLÇENİN GURURU OLDU.

    Karate Turnuvasına Alaşehir Belediyespor takımı damga vurdu

 Alaşehir Belediyesi ve Karate Federasyonu tarafından organize edilen ve ilçemizde düzenlenen Türkiye Cumhuriyetleri, Türk Toplulukları ve Akrabaları Karate Turnuvası Pazar günü yapılan final müsabakalarıyla tamamlanırken Alaşehir Belediyespor’lu sporcular turnuvada 7 madalya kazandı.

 Karate Turnuvasında Türkiye birinci oldu. İlçemizde bu yıl ilki düzenlenen ve birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne olan Türkiye Cumhuriyetleri, Türk Toplulukları ve Akrabaları Karate Turnuvasında birinciliği Türkiye kazanırken Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Turnuvanın Cumartesi günü açılış ve günün final müsabakalarını Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’da izledi. Turnuvada Alaşehir Belediyesporlu sporcular bir gümüş ve altı bronz madalya kazandı.

 

DELİHASAN: ALAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KARATE SPORUNA KATKILARI MEMNUNİYET VERİCİ

   Bu yıl ilki düzenlenen Turnuva geçtiğimiz Cuma günü başladı. Turnuvanın ilk gününde turnuvaya katılacak ülke ve toplulukların kafilelerinin kayıt işlemleri yapıldı. Turnuvanın ikinci günü olan 6 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da Ümitler ve Gençler Bay – Bayan Ferdi Kata Elemeleri ve Röpesajları ile başlayan müsabakalar saat 17.00’deki turnuvanın açılış törenine kadar sürdü. Turnuvanın açılışı dolayısıyla yapılan törende kürsüye gelen ve kısa bir konuşma yapan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ”Alaşehir Belediyesinin sponsorluğunda 6 ülkenin katılımıyla bu turnuvayı düzenliyoruz. Alaşehir Belediyesinin Karate sporuna yaptığı yatırım ve ilgisi bizi çok memnun ediyor. Turnuvanın Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkilerin gelişmesinde de çok önemli bir işlevi olacağına inanıyorum. Bu turnuva umarım önümüzdeki yıllarda çok daha geniş katılımlı olarak devam eder. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’a bu turnuvanın düzenlemesindeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

KARAÇOBAN: AMAÇ ALAŞEHİRLİLERİ MİLLİ SPORCULARLA BULUŞTURMAK

   Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’dan sonra kürsüye gelen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ise ”Yaklaşık bir yıl önce Manisa’da düzenlenen Mesir Karate Turnuvasının ev sahipliğini ilçemize taşıyarak bu turnuvayı Alaşehir’de düzenledik. O günlerde bu turnuvayı Türk Cumhuriyetleri arasında yaparak Alaşehirlileri bu spor dalında milli sporcularla buluşturmanın önemli olduğunu düşündüğümüzden dolayı bu etkinliği yapmak için karate federasyonu ile temasa geçtik ve bu turnuvayı ilçemizde gerçekleştirdik. Böyle bir etkinliği Alaşehir’de düzenleyerek ilçe halkını milli sporcularla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonrada bu tür etkinliklerle ilçe halkını milli sporcularla buluşturmaya devam edeceğiz. Ayrıca Alaşehir belediyesi olarak son yıllarda salon sporlarına çok büyük yatırım yapıyoruz. Karate branşı da en çok yatırım yaptığımız spor dallarındandır. Alaşehir belediyesi karate takımı sporcuları ülke içerisinde katıldıkları birçok turnuvada adeta bizi madalyaya boğdular. Artık bu sporcularımızdan milli forma altında başarılar bekliyoruz. Buradan son olarak sponsoru olduğumuz bu turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

FEDERASYON BAŞKANI DELİHASAN; TATAMİYE İNDİ

  Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, uzun bir aradan sonra karate elbiselerini giyerek tatamiye indi. Başkanlık görevinden önce uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve A Milli Takım'da teknik direktör olarak çalışan Delihasan, Manisa'nın Alaşehir’de genç sporculara uygulamalı seminer verdi. Delihasan, bu yıl ilk kez düzenlenen Türk Cumhuriyetleri ve Türk Akraba Toplulukları Karate Turnuvası'na katılan genç sporculara verdiği 45 dakikalık ders boyunca sık sık uygulamalı teknikler gösterdi.

   Yapılan konuşmaların ardından turnuvanın açılış merasimi Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’nın Turnuvaya katılan Ülkelerin yetkililerine çeşitli hediyeler vermeleri ile sona erdi.

   Programın ikinci günü saat 17.30’da final müsabakalarıyla sona erdi.

   Turnuvanın son günü olan Pazar günü ise saat 10.00’da 21 yaş altı Bay- Bayan ferdi kata elemeleri ve Röpesajları ile başlarken Turnuvanın son gününde müsabakalar saat 11.00 -14.00 arası 21 yaş altı bay –bayan ferdi kumite elemeleri ve Röpesajları ile devam ettikten sonra, Turnuva saat 14.00’de yapılan final müsabakaları ve saat 15.00’ de yapılan kapanış töreniyle sona erdi.

BELEDİYESPORLU SPORCULARDAN 7 MADALYA

   Turnuvada Türkiye milli forması ile mücadele eden Alaşehir Belediyesporlu sporcular gösterdikleri başarıyla ilçe halkının gururu oldular. Sporcularımız bir gümüş ve altı bronz madalya kazandılar. Turnuvada Belediyesporlu sporculardan Genç Bay 61 Kg Kumite kategorisinde mücadele eden Burak Aksakal gümüş madalya kazanırken, Ekrem Aykanat, Mehmet Ceylan, Barış Umut Belek, Betül Aksakal, Sultan Uygun ve Safiye Ceylan mücadele ettikleri kategorilerde bronz madalya kazandılar.

TURNUVANIN BİRİNCİSİ TÜRKİYE OLDU

  5 ülkenin katıldığı ve üç gün süren turnuvada birinciliği 33 altın, 26 gümüş ve 19 bronz madalya ile Türkiye elde ederken madalyaların ülkelere dağılımı şu şekilde gerçekleşti.

Türkiye             : 33 Altın, 26 Gümüş,19 Bronz Azerbaycan    : 2 Gümüş,11 Bronz madalya Kırgızistan       : 1 Gümüş,5 Bronz Baskortistan   : 1 Gümüş,4 Bronz, Türkmenistan: 2 Bronz