Kenan Evren ve Şelale Parkları’nda Çalışmalar Sürüyor

  Alaşehir Belediyesi, Kenan Evren Parkı’nda yenileme ve iyileştirme çalışmaları sürdürülürken, yeni açılacak Şelale Parkı’nda görsel etki yaratmaya dönük çalışmalarını da sürdürüyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandığında Alaşehir’in görsel anlamda çok önemli kazanımlar elde etmesi bekleniyor.

  Çalışmalar hakkında bilgi veren Alaşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Proje Sorumlusu Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, Kenan Evren Parkı’nda yürütülen çalışmalar hakkında; “Kenan Evren Parkı’nda eğilimli alanlarda teraslamaları, estetik görünümler sağlamak amacıyla yarım ay şeklinde, aynı zamanda saksı görevi görebilecek sev bordürleri (40 x 21 cm.) ebatlarında kullanıldı. Bu bordürlerin içersine renkli bodur yer örtücüler ( Bodur yer Mine çiçeği renkli, ruelia ve skyvola) çiçekleri ve yer örtücüler kullanılacak.”dedi.

ŞELALE PARKI’NA DEKORATİF TAŞLARLA TÜRKİYE HARİTASI YAPILACAK

  Yapımı devam eden Şelale Parkı’na da değinen Özdoğan, parkta 72 metrekarelik alanda renkli dekoratif taşlarla kaplı bir Türkiye haritası oluşturacaklarını söyledi. Özdoğan, “Şelale alanı askeri lojmanlardan eğimli alana 12 x 6 =72 m2 Türkiye haritası kalıbı hazırlandı. Aplikasyonu yapılacak haritanın içi kırmızı dekoratif taş olacak ve içinde beyaz dekoratif taştan ay yıldız temaları ile 72 m2 alanda Türk bayrağı görüntüsü elde edilecek. Çim ekimi tamamlanan Şelale Parkı’nda 2013 yılı için yapılan bitki alım sözleşmesiyle seçilen bitkilerle alanda görsel etki yaratılacak” şeklinde konuştu.