Dev Organizasyonda Geri Sayım Başladı

 

   Alaşehir Belediyesi ile Karate Federasyonu arasında 5 -7 Temmuz 2013 tarihleri arasında Alaşehir’de düzenlenecek Türk Cumhuriyetleri ve Türk Toplulukları Karate Turnuvası için Protokol imzalandı. Turnuvanın milli takımlar düzeyinde olacağı, 14 ülkeden yaklaşık 350 sporcunun şampiyonluk için ter dökeceği açıklandı. Turnuvaya Alaşehir’den de sporcuların katılması bekleniyor.

   Alaşehir’in ev sahipliği yapacağı karate turnuvası için imzalar atıldı. Alaşehir Belediyesi ile Karate Federasyonu arasında 5 -7 Temmuz 2013 tarihleri arasında Alaşehir’de düzenlenecek Türk Cumhuriyetleri ve Türk Toplulukları Karate Turnuvası için Protokol imzalandı. Alaşehir Belediye Başkanlığı makam odasında yapılan törende Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Karate Federasyonu Başkanı Esat Deli hasan protokole imza attılar.

KARAÇOBAN: BU ORGANİZASYONUN İLÇEMİZİN TANITIMINA ÇOK KATKILARI OLACAKTIR

   İmza töreninden önce yapılan toplantıda konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, belediyelerin görevinin sadece yol, park yapmak olmadığını bu gibi şehirlerin tanıtımına katkı yapacak organizasyonları da düzenlemenin belediyelerin asli görevleri arasında olduğunu söyledi. Karaçoban, ”Alaşehir belediyesi olarak yaklaşık üç yıl önce spor salonunu yeniledikten sonra Alaşehir’de salon sporlarında bir hareketlenme oldu ve başarılar geldi. Karate de en başarılı branşlardan oldu. Alaşehir Belediyesi karate takımı sporcularımız birçok turnuvada ilçemizi başarıyla temsil ederek birçok madalya kazandılar. İlçemizde Temmuz ayında düzenleyeceğiz turnuvayı daha önce bölgesel olarak düzenliyorduk. Aldığımız bir kararla bu sene bu turnuvayı Türk Cumhuriyetleri ve Türk Toplulukları Karate Turnuvası Adıyla Türkiye cumhuriyetleri sporcularının katılacağı bir şekilde düzenlemeye karar verdik. Alaşehir Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımına katkı yapacak bu gibi organizasyonlara çok önem veriyoruz. Ayrıca bir belediyenin görevinin sadece yol, park yapmak değil bu gibi organizasyonları düzenlemelerinin asli görevleri arasında olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bu turnuvanın kamuoyu gündeminde devamlı yer alması ve heyecanı canlı tutmak için tanıtım faaliyetlerine başlayacağız. Bu turnuvanın ilçemizin tanıtımı konusunda çok faydalı sonuçları olacağına inanıyorum” dedi.

DELİHASAN: ALAŞEHİR’İN BAŞARILI BİR OGANİZASYON YAPACAĞINA İNANIYORUM

    Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Deli hasan ise bu turnuvanın bir ilk olduğunu ve Alaşehir’in çok başarılı bir ev sahipliği yapacağına inandığını söyledi.

  Karşılıklı görüşler ifade edildikten sonra toplantıda daha sonra imza bölümüne geçildi. Protokole Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Deli hasan imza attılar.