Zeren: Bakımevi Toplama Merkezi Değildir

 

  Alaşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Fatih Zeren, Belediye’nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin 26.11.2012 tarihinde açıldığını, ancak bakımevinin hizmet vermeye başlamasıyla beraber, halkımızın memnuniyetlerin yanı sıra çok sayıda şikâyet aldıklarını da söyledi.

  Alaşehir Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ile ilgili şikayetlerin artması üzerine bir açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Fatih Zeren, “Bakımevimiz açıldıktan sonra vatandaşlarımızın bir kısmı sokak hayvanlarımızın toplanıp bakımevine kapatılacağını ve yaşamını orada ölünceye dek sürdüreceğini düşünmektedir. Fakat ‘’ Bütün Hayvanlar Yaşam Önünde Eşittir.’’ Yani hayvanlarımız bulundukları doğal ortamlarda sokaklarda, parklarda vs. yaşama hakkına sahiptir. Bakımevimizin asıl görevi: hasta, yaşlı güçten düşmüş, kaza geçirmiş, bakıma muhtaç sahipsiz hayvanlarımızı misafir etmektir.5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre tıbbi yardımları ve bakımları yapıldıktan sonra sahipsiz sokak hayvanlarımız alındıkları ortamlara geri bırakılmak zorundadır. Hiçbir canlı uzun süre kapatılamaz, yaşam hakkı engellenemez. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak şehrimizin belirli yerlerine sokak hayvanlarımız için besleme noktaları oluşturduk. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bu besleme noktalarına da yiyecek ve su koymayı ihmal etmeyen vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.”dedi.

  Zeren yaptığı açıklamanın devamında da, “Yazın sıcak günlerde sokak hayvanlarımızın susuz kalmasını önlemek için kapınızın önüne bir kap su koymayı ve kaplarda su yiyecek var mıdır diye arada bir kontrolünü yapmayı ihmal etmeyin. Su her canlı için yaşamdır! Bugün bir can kurtarın. Doğa hayvanlarımızla daha güzel, hayvanları seven insanları da sever. Bu konuda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz.”şeklinde konuştu. HAYVAN SAHİPLERİNE ÖNEMLİ DUYURU

  Sahip olduğunuz hayvanlarınızı sağlık karnesi ( pasaport) ile beraber Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirip kayıt ettirmek ile yükümlüsünüz.

  Ayrıca bakmakta olduğunuz bir hayvanınız varsa 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre sahibinin siz olduğunu ve aşılarının tam olduğunu belirten sağlık karnesi olma zorunluluğu var. Sağlık karnesi (pasaport) bulunmayan hayvanlar sahipsiz sokak hayvanı olarak nitelendirilmektedir.