Bunları Biliyormusunuz?

BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ?

   Yasalaşan Büyükşehir yasası kapsamında; ilçe merkezi, kasaba ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza vergi zulmü yapılacak. Köylülerimiz, evi, tarlası, arsası, arazisi için artık emlak vergisi ödeyecekler. Hem de büyükşehir tarifesi üzerinden yani %100 artırımlı emlak vergisi ödeyecek. Bu vergilerin %10’u oranında da Taşınmaz Kültür Varlıkları’nın Korunmasına katkı payı ödeyecek. Bununla birlikte Alaşehir’in gelir payı sadece yüzde 2 artacak.

   Yasa çerçevesinde; ilçe merkezinde ikamet eden vatandaşlara ilk piyango vurdu bile. Alaşehirliler bu yıldan geçerli olmak üzere evsel atık parası ödemeye başlayacak. İşyerleri ve meskenlere ayrı tarifeler uygulanıyor.

   Köylü çöp vergisi ödeyecek. Hem de büyükşehir tarifesi üzerinden, yani %25 artırımlı çevre temizlik vergisi ödeyecek.

1- Köylü içme ve kullanma suyuna para ödeyecek. Kuyudan kullandığı suya bile para ödeyecek. Su parası 5 yıl süreyle en düşük tarifenin %25’i üzerinden ödenecek.

2- Köydeki esnaf ve sanatkârların vergi ve yükümlülükleri artacak, köydeki esnaf artık basit usulde değil, mecburen gerçek usulde vergilendirilecek. Yani ödeyeceği vergi artacak, her ay KDV, 3 ayda bir Gelir Vergisi ve en az 3 ayda bir Gelir Vergisi stopaj beyannamesi verecek, her beyanname için damga vergisi ödeyecek, yazar kasa alacak, defter tutacak, bunun yanında mali müşavirle çalışacak ve ücretini ödeyecek, esnaf odaları üye kayıt ücreti ve yıllık aidatlar %100 artacak.

3- Köy muhtarları ve köylerin kâtip, korucu, imam, bekçi ve benzeri hizmetlerine köy bütçesinden ödenen ücretler ile çiftçi mallarını koruma bekçilerinin ücretleri ile köy birliklerine ait taşınmaz ve işletmeler için emlak vergisi ve kurumlar vergisi muafiyeti kalkacak.

4- Köylüye başka yeni vergi ve harçlarda gelecek.”

“ANA BAŞLIKLARIYLA KÖYLÜMÜZE GELECEK YENİ VERGİLER”

- Çevre Temizlik Vergisi ( %25 artırımlı), - Eğlence Vergisi, - Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi, - İşgal Vergisi, - Kaynak Suları Harcı, - Hayvan Kesimi Muayene ve Denet Harcı, - Bina İnşaatı Harcı, - İmar Harçları, - Muayene, Ruhsat ve Rapor Harcı, - Yol Harcamalarına Katılma Payı, - İlan ve Reklam Vergisi (tabela vergisi), - Haberleşme Vergisi, - Yangın Sigortası Vergisi, - Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı, - Tellallık Harcı, - Ölçü ve Tartı Aletleri Muayene Harcı, - Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payı, - İşyeri Açma İzni Harcı, - Sağlık Belgesi Harcı, - Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı, gibi yeni vergiler gelecek.