Tarihi Kütüphane, Açılış İçin Gün Sayıyor

Mülkiyeti Alaşehir Belediyesi'nde ve kullanım hakkı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda olan tarihi Halk Kütüphanesi'nin restorasyon çalışmaları aralıksız sürüyor. SNR Restorasyon Limited Şirketi'nce yapılan çalışmalar, tamamlanmak üzere. Park ve Bahçeler Müdürlüğü de binanın çevre düzenlemesini tamamladı. Kütüphanenin kısa sürede açılması bekleniyor

  Alaşehir'de 1900'lü yıllarda yapılan Halk Kütüphanesi, Kurtuluş Savaşı döneminde Yunanlılar tarafından yakılması sonucu zarar görmüş, 1954 yılında bakım yapılarak kullanılır hale getirilmişti. Son yıllarda kullanılamaz hale gelen kütüphanede yeniden restore çalışmaları başlatılmıştı. Alaşehir Belediye tarafından yapılan ihaleyi 238 bin 198 TL'ye kazanan SNR Restorasyon Limited Şirketi, revizyon çalışmalarına başladı ve söz konusu çalışmalarını tamamlamak üzere. Park ve Bahçeler Müdürlüğü de binanın çevre düzenlemesini tamamladı.

KARAÇOBAN: ATALARIMIZIN MİRASLARINA SAHİP ÇIKIYORUZ

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "238 bin 198 TL bedelle ihalesi yapılan tarihi Halk Kütüphanemizin restorasyon çalışmaları bitmek üzere. SNR Restorasyon Limited Şirketi'nce yapılacak çalışmalar 210 günde tamamlanması öngörülmüştü. Restore çalışmaları bitme noktasına geldi. Belediye olarak binanın çevre düzenlemesi de bitirdik. Bir milletin geleceğine sahip çıkması için geçmişini koruması gerekir. Bu yüzden tarihi eserler çok önemlidir. Zira ecdatlarımızın bize emaneti olan bir eserin aslına uygun olarak revize çalışmalarına başlattık. Alaşehir tarihi eser yönünden çok zengin. İlçemizin tarihi değerlerine bu eserleri koruyarak, sahip çıkmalıyız. Bu onurlu bir vatandaşlık görevidir. Belediye olarak bu vazifemizi yerine getiriyor atalarımızın yadigarlarına sahip çıkıyoruz. Bir aksilik olmaz ise kütüphanemiz kısa sürede hizmete açılacak."dedi.