Alaşehir’de Sıcak Asfalt Sezonu Başladı

   

  Alaşehir Belediyesi 2013 yılı asfalt çalışması için kolları sıvadı. Kış sezonunu altyapı çalışmalarıyla sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, bu asfalt sezonunda kendi ekibiyle 20 bin metre uzunluğunda sıcak asfalt çalışması gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şehir içindeki ana arter prestij yollarının 2. Kat asfalt atımını ihale eden belediye yönetimi, 200 bin metrekare tutarındaki diğer yolların asfaltlanmasını ise kendi şantiyesi ve çalışanları ile yapacak. Belediye bu amaçla asfalt şantiyesinin bakımını tamamladı. Asfaltlama için de ayrı bir ekip kurulacağı belirtildi.

  2013 yılını ‘HİZMET YILI’ ilan eden Alaşehir Belediyesi, 200 bin metrekarelik şehir içi yolu asfaltlaması ve 35 bin metrekarelik kaldırım düzenlemesi için kolları sıvadı. Bu amaç doğrultusunda saatte 80 ton asfalt üreten asfalt plentini bakımını tamamlayan belediye, asfalt üretme kapasitesi saatte 80 ton olan yeni plentinde test üretimine de başladı. Belediye bu çalışmalar boyunca, altyapı, bordür ve kaldırım çalışmaları da gerçekleştireceği açıklandı. Asfaltlama için de ayrı bir ekip kurulacağı belirtildi.

ANA ARTER YOLLAR İHALE EDİLDİ

  2013 yılının sonuna kadar şehir içindeki asfaltlama çalışmalarını bitirmeye kararlı olan Alaşehir Belediyesi, 8 bin 10 metre uzunluğundaki ana arter prestij yollarında yapılacak 2. Kat asfaltlama işini ise ihale ile bir özel firmaya verdi. Söz konusu firmanın çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacağı bildirildi. İhale kapsamında, ön görülen yerlerdeki eksiklikler de tamamlanacak.

ASFALT PLENTİ BAKIMDAN GEÇTİ-ÖZEL ASFALT EKİBİ KURULACAK

  Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 2013 yılının Alaşehir ve Alaşehir Belediyesi için ‘HİZMET YILI’ olacağını bu amaç doğrultusunda çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Ana arter prestij yollarının asfaltlanması işini 2012 yılında ihale ettiklerini hatırlatan Karaçoban, “ Belediye olarak 20 bin metre uzunluğundaki yolda toplam 200 bin metrekarelik yol alanını kendimiz asfaltlayacağız. Bu amaç doğrultusunda saatte 20 ton asfalt üretim kapasitesine sahip olan asfalt plentimizi devre dışı bıraktık. Saatte 80 ton asfalt üretim kapasitesine sahip yeni asfalt plentimizi kurduk, tesisi bakımdan geçirerek, bu ay içinde ham madde üretimine başlayacağız. Bunun yanında gece ve gündüz olarak çift vardiya olarak çalışılacak. Geçen yıl olduğu gibi, bu yılda 25 kişilik bir asfaltlama ekibini de kurmayı hedefliyoruz. Ayrıca kendi ekibimizle altyapı, bordür ve kaldırım düzenlemesi de yapacağız.”dedi.