Uğurluay: Alaşehir’i Güzelleştirmek İçin Çalışıyoruz

Alaşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirilen çalışmalar bir bir sahada uygulanmasına devam ediliyor. Müdürlüğün Saha Uygulama Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Uğurluay, mart ayı içerisinde yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Uğurluay, “Alaşehir’i görsel yönden zenginleştirmek için çalışıyoruz.”dedi.

   Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Saha Uygulama Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Uğurluay, Mart ayında tamamlanan, devam eden ve yeni başlatılan çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sarıkız Çayı’nın 1 km uzunluğunda rekreasyon alanı olarak belirlenen kısmında 350 adet çınar ağacı dikimini tamamlayarak, güzel bir rekreasyon alanına dönüştürdük. Alana çim ekilecek ve oturma grupları konulacak. Ayrıca; Alparslan Türkeş Meydanı’nın doğu batı kısmında kalan yeşil alanların dekoratif taş döşemesi tamamlandı ve yaya yolları yapılarak çiçeklendirildi. Yine meydanın heykel bakımı yapıldı. Çim ekimi yapılarak, çiçeklendirilecek. Yeni Şelale Parkı’nın ve Rauf Denktaş Parkı’nın yeşil alanlarını çim ekimi yapıldı. Üniversite yolu ve mezarlıklara yabancı ot ilaçlaması yapıldı. Bunların yanında çim biçme sezonuna da başladık. Çalışmalarımız devam ediyor.”dedi.

UĞURLUAY: 23 ADET SOKAK HAYVANLARI İÇİN BESLEME NOKTALARI OLUŞTURDUK

Alaşehir’i güzelleştirmek ve görsel yönden zenginleştirmek için çalışmalarının sürdüğünü de belirten Uğurluay, park alanlarında sokak hayvanları için besleme üniteleri kurduklarını da söyledi. Uğrluay, “Belediye Mezbaha Veterineri Fatih Zeren ile birlikte, park alanlarında 23 adet sokak hayvanlarının beslenmesi için besleme noktaları oluşturduk. Bu konuda duyarlı vatandaşlardan destek bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

BESLEME ÜNİTESİ OLUŞTURULAN ALANLAR ŞÖYLE; SEMİH EVCİL PARKI: 1 ADET,
ZÜMRÜT EVLERİN KARŞISINDAKİ PARK: 2 ADET,
BARIŞ MANÇO PARKI KARŞISI: 1 ADET,
HOŞGÖRÜ PARKI: 1 ADET,
RAUF DENKTAŞ PARKI: 3 ADET,
HASAN NOYAN PARKI: 1 ADET,
ASRİ MEZARLIĞIN ALTINDAKİ YEŞİL ALAN: 1 ADET,
SARIKIZ PARKI KARŞISI 2 ADET,
AKARCA MAHALLE PARKI: 2 ADET
ILGIN KÖY YOLU ÜZERİNDEKİ YEŞİL ALAN: 1 ADET,
GÜREŞ ALANI PARKI: 2 ADET,
SELİM GÜRCAN PARKI: 1 ADET,
İSTASYON MAHALLESİNDEKİ KANAL KENARINDAKİ YEŞİL ALAN: 2 ADET,
İSTASYON GARI KARŞISINDAKİ YEŞİL ALAN: 1 ADET,
HACI KELEPİR İLKÖĞRETİM OKULU KARŞISINDAKİ YEŞİL ALAN: 1 ADET
VE İTFAİYE ARKASINDAKİ PARK 1 ADET OLMAK ÜZERE 23 ADET BESLEME NOKTALARI OLUŞTURULDU. AYRICA KENAN EVREN PARKINA DA 5 ADET DAHA ÜNİTE KONULACAĞI BELİRTİLDİ.