Alaşehir Belediyesi, Asfalt Sezonuna Hazır

Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2013 yılı asfalt sezonunun hazırlıklarını sürdürüyor. Belediye’nin kendi imkânlarıyla asfaltlama yapılacak sokak ve caddelerde altyapı ve kaldırım çalışmaları son sürat devam ediyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Fen İşleri Müdürü Muammer İbişoğlu, yapılan hazırlıklar ve mart ayı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

   2013 yılı asfalt sezonunun hazırlıklarını sürdüren Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, asfaltlama yapılacak birçok sokak ve caddede altyapı ve kaldırım çalışmalarını tamamladı. Yeni asfalt şantiyesini komple bakımdan geçirildiğini belirten Fen İşleri Müdürü Muammer İbişoğlu, yapılan hazırlıklar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2013 yılında yine yoğun bir sıcak asfalt çalışmasına gireceğiz. Bu anlamda cadde ve sokaklarda altyapı ve kaldırım çalışmalarımıza ağırlık verdik. Tedaş tarafından elektrik nakil hatlarının yer altına alma çalışmalarının bitirdiği Şehit Fevzi, Şehit Nuri ve Şehit Mustafa caddelerinde altyapı çalışmalarını tamamladık. Bu caddelerde içme suyu ve kanalizasyon terfi hatları yenilendi ve asfalt sezonuna hazır hale getirildi.”dedi.

İBİŞOĞLU: KIŞ SEZONUNU EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRDİK

   Mart ayı içerisinde yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Belediye Fen İşleri Müdürü Muammer İbişoğlu, asfaltlama sezonuna sorunsuz başlamak istediklerini ve bu amaçla kış sezonunu en iyi şekilde değerlendirmek için planlı ve programlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. İbişoğlu, “Altyapı çalışmalarının yanı sıra; Çataltepe ve yeni hastane bölgesinde Tedaş ile birlikte aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Şehrin girişindeki Yunus Emre Kavşağı’nın peyzaj mimarı çalışmaları, aydınlatma ve trafik sinyalizasyon çalışmaları da bitirildi. Yol ve kaldırım çalışmaları eksiksiz olarak bitirilen bölgelerde de trafik sinyalizasyon ve yaya geçiş çizgileri işlemleri tamamlanarak hizmete sokuldu. İhale süreci işleyen yeni kent meydanı projesi kapsamında Atatürk Bulvarı ile 1. Hemzemin geçit arasında başlatılan altyapı çalışmaları da tamamlanmak üzere. Asfalt sezonuna başlamak için hava şartlarının normalleşmesini bekliyoruz. Bilindiği gibi, asfaltlama çalışması 25C derecede yapılabiliyor.”şeklinde konuştu.