Sarıkız Çay'ı Güzelleşiyor

 

   Alaşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Sarıkız Çayı’nın Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Yeni Hastane inşaatının bulunduğu bölgede 1000 metre uzunluğundaki alanda rekreasyon çalışmalarına başladı. Müdürlüğün Saha Uygulama Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Uğurluay, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

  Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Alaşehir’i görsel yönden güzelleştirmek için yoğun mesaisine aralıksız devam ediyor. Bir taraftan yeni projeler hazırlanırken, saha uygulaması da hemen hayata geçiriliyor. Müdürlüğün Saha Uygulama Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Uğurluay, Sarıkız çayı kenarının güzel bir rekreasyon alanına dönüştürüleceğini belirterek, çalışmaların başlatıldığını söyledi.

UĞURLUAY: SARIKIZ ÇAY’I GÜZEL BİR ALANA DÖNÜŞECEK

 Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Saha Uygulama Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Uğurluay, başlatılan çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sarıkız Çayı’nın 1 km uzunluğunda rekreasyon alanı olarak belirlenen kısmının yarısına yakın alanına uygun dolgu malzemesi dökülmüş tesviyesi yapılmış ve 157 tane Çınar fidanı dikilmiştir. Dikilen çınarlar düzgün bir simetri ile 10 metre ara ile yerleştirilmiştir. Kalan bölgenin toprak dolgusu yapıldıktan sonra çınar fidanı dikimine devam edilecek, sonrasında da çim ekimi ve oturma grupları yerleştirilerek, güzel bir rekreasyon alanına dönüştürülecektir. Alana toplamda 350 adet ağaç dikimi gerçekleştirilecek. ”dedi.