AS –AS Bölgesel Lig Play-Off’una İyi Başladı 3-0

Manisa Süper Amatör Küme B Grubunda şampiyon olarak Bölgesel Lig Play –off’unda mücadele etme hakkı kazanan Alaşehir Belediyespor, ilk maçında kendi sahasında Sarıgöl Gençlerbirliği’ni 3-0 yendi.

   Alaşehir Belediyespor Bölgesel Lig play –off’una iyi başladı. Sarı – Siyahlı ekibimiz kendi sahasında dolu tribünler önünde oynanan maçta Sarıgöl Gençlerbirliği’ni Erkan’ın kendi kalesine attığı, Emre ve Necmettin’in attığı gollerle 3-0 mağlup ederek Play –off maçlarına üç puanla başladı.

MAÇTAKİ ÖNEMLİ ANLAR

   Takımımız santrayla birlikte birinci dakikada maçtaki ilk atağında ceza sahasına yapılan ortada Sarıgöllü oyuncunun ters kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına göndermesiyle maça  1-0 önde başladı. Bu golden sonra maçın ilk yarısında gerek Sarıgöl gerekse takımımız final paslarında gerekli isabeti tutturamayınca maçın ilk yarısı futbol açısından kısır bir şekilde, genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Bu yarıda akıllarda kalan tek pozisyon maçın 20. dakikasında ekibimizin geliştirdiği bir atakta Emre’nin mükemmel şutunu kalecinin aynı güzellikte çıkarmasıydı.

   Ekibimiz maçın ikinci yarısına da ilk yarıda olduğu gibi golle başladı. Maçın 46. dakikasında gelişen bir atakta takımımız rakip futbolcunun ceza yayı civarında bir futbolcumuzu düşürmesinden dolayı kazanılan serbest vuruşta takımımız adına günün en başarılı ismi olarak ön plana çıkan Necmettin topu mükemmel bir plaseyle kalecinin sağından ağlara göndererek takımımızı maçta 2-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra 70. dakikaya kadar maç ilk yarıda olduğu gibi genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Maçın 70. dakikasında gelişen bir Sarıgöl atağında ceza sahasına yapılan bir ortada Kerim zamanlama hatası yapıp topu ıskalayıp Sarıgöllü oyuncuyu ceza sahasında düşürünce maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atılan penaltıyı maçta hatasız bir oyun ortaya koyan Mete köşeden mükemmel çıkardı. Penaltıdan sonra maç biraz daha hareketlenirken maçın 85. Dakikasında takımımız maçta 3-0 öne geçti. Bu dakikada gelişen bir atakta ceza sahasında Emre’nin güzel pasıyla müsait bir pozisyon bulan Necmettin plase bir vuruşla takımımızı maçta 3-0 öne geçirdi. Maçta ekibimiz üç farklı öne geçtikten sonra Sarıgöl’ün oyundan iyice kopmasıyla pozisyonlar bulmaya başladı. Bu pozisyonların birinde uzatma dakikalarında Necmettin’in vuruşunda top direkten döndü. Maçta kalan kısa sürede başka gol olmayınca ekibimiz maçı 3-0 kazanarak bölgesel lig play-off’una üç puanla başladı.

   Ekibimiz play-off ikinci maçında 17 Mart Pazar günü saat 14.00’de Kırkağaç Acar İdmanyurdu ile deplasmanda karşılaşacak. Bu grupta Pazar günü oynanan diğer karşılaşmada iddialı takımlardan Somaspor kendi sahasında Kırkağaç İdmanyurdu’nu 3-0 yenerek iddiasını ortaya koydu.

MAÇA SEYİRCİNİN İLGİSİ BÜYÜKTÜ

   Alaşehir Belediyespor’un Sarıgöl ile yaptığı Bölgesel Lig Play -off maçına Alaşehirli sporseverler büyük bir ilgi gösterdi. Kapalı tribün tamamen dolarken seyirciler 90. dakika boyunca takımlarını büyük bir coşkuyla desteklediler

BELEDİYESPOR ŞAMPİYONLUK KUPASINI ALDI

   Öte yandan bu sezon mücadele ettiği Manisa Süper Amatör Küme B Grubu maçlarını şampiyon olarak tamamlayan Alaşehir Belediyespor karşılaşmadan önce kupasını düzenlenen törenle Manisa Amatör Spor Federasyonu Başkanı İsmail Aydın’ın elinden takım kaptanı Recep Batı aldı.

   Ayrıca Alaşehir Belediyespor’un Sarıgöl ile karşılaştığı Bölgesel lig Play –off ilk maçını Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve ilçe kaymakamı Kemal İnan’da izledi.

CHP ‘Lİ KADINLARDAN BELEDİYESPOR’A DESTEK

   Alaşehir Belediyespor’un Bölgesel Lig Play –off ilk maçını CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Musal ve yönetim kurulu üyeleri ilçe stadyumunda topluca izleyerek takıma destek oldular.