TARİHİ KÜTÜPHANE RESTORASYONU

Mülkiyeti Alaşehir Belediyesi'nde ve kullanım hakkı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda olan tarihi Halk Kütüphanesi'nin restorasyon çalışmalarını da tamamladık. 1500'lü yıllarda Alaşehir'de yapılan Halk Kütüphanesi, Kurtuluş Savaşı döneminde Yunanlılar tarafından yakılması sonucu zarar görmüş, 1954 yılında bakım yapılarak kullanılır hale getirilmişti. Son yıllarda kullanılamaz hale gelen kütüphane Alaşehir Belediyesi tarafından yeniden restore edildi. Alaşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yılda yapılan ihaleyi 238 bin 198 TL'ye kazanan SNR Restorasyon Limited Şirketi yenileme çalışmalarını tamamladı. Tarihi yapıtın, iç donatıları da tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphaneyi teslim aldı.

KARAÇOBAN, “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan KARAÇOBAN, "238 bin 198 TL bedelle ihalesi yapılan tarihi Halk Kütüphanemizin yenileme çalışmaları 210 gün gibi bir sürede tamamlandı ve ilgililere teslim edildi. Bir milletin geleceğine sahip çıkması için geçmişini koruması gerekir. Bu yüzden tarihi eserler çok önemlidir. Atalarımızın bize emaneti olan bir eserin aslına uygun olarak restore edilmesi beni çok mutlu etti. Alaşehir tarihi eser yönünden çok zengin. İlçemizin tarihi değerlerine eski eserleri koruyarak sahip çıkmalıyız. Bu onurlu bir vatandaşlık görevidir. Belediye olarak bu vazifemizi yerine getirdik, restorasyonu tamamlanan kütüphanemizi halkımızın hizmetine açtık."

"BELEDİYE ÇALIŞIYOR, ALAŞEHİR DEĞİŞİYOR"

ALAŞEHİR VE ALAŞEHİRLİLER İÇİN DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR, HİZMET BİZDEN TAKDİR ALAŞEHİRLİLERDEN

İŞTE  TAMAMLANAN YENİ TARİHİ KÜTÜPHANE RESTORASYONU PROJEMİZ

[nggallery id=17]