Salı Pazarında Habersiz Denetim

Salı Pazarında Habersiz Denetim

Alaşehir Belediyesi, Zabıta Müdürlüğünce görülen lüzum üzerine; 11 ağustos 2015 salı günü sabah erken saatlerde kapalı pazar yerinde görevlendirilen personelini denetlemek ve pazar yerinde ki düzeni yerinde görmek için Zabıta Müdürü Erol Kacar tarafından teftişe çıkıldı.

İş bu minval dahilinde; Pazar Yeri Şefi Murat İşler ile de ikili istişare yapan Kacar, buradan aldığı ön bilgiler doğrultusunda sahada görev yapan personele ilaveten gelen takviye ekiple birlikte pazar yerinde, kontrol ve incelemelerde bulundu.

Denetimler esnasında yer yer kendileriyle karşılaşan müşterilerin de isteklerini dikkate alan ekipler, esnaflardan gelen talepleri de ilgili makamlara iletmek üzere tek tek not aldılar.

Genel anlamda kurallara uyan ve sorumlu davranan esnafın yanı sıra, kısmen de olsa kontroller esnasında hatalı bulunan pazarcıları uyaran ve düzeltilmesi için makul süre veren zabıta ekipleri, yapılan 2. ve 3. kontrollerde kuralları ihlal etmekte ısrar eden esnaflara Kabahatler Kanunun ilgili hükümlerince işlem yaptılar.

Ekipler denetimler esnasında göstermiş oldukları detaylı ve titiz çalışmalarından ötürü halktan da büyük destek ve teşekkür aldılar. Kontrolleri memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, uygulamanın devam etmesini istediler.

Mevzuyla ilgili olarak, pazar yerlerinin denetimi ve vatandaşa satılan temel gıda maddelerinin halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde sunumu konularında son derece hassas çalışmalar yürüttüklerini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban " Önceliğimiz insandır. Hemşerilerimize uygun bir şekilde gıda dağıtımı ve satışının sağlanması ile ilgili yürütülecek çalışmalar ve hizmetler bizim hassasiyetlerimiz arasındadır. Halkımıza ulaşacak ürünlerin sağlıklı olması, uygun koşullarda vatandaşlarımızın mağdur edilmeden satılması çok önemli bir konudur. Belediye olarak zabıta ekiplerimiz ile birlikte bu alanda düzenli olarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Güvenilir alış veriş yapmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız bunun gönül rahatlığı içinde olsunlar" dedi.