Ev Yaptıracaklara Ücretsiz Proje Desteği

Alaşehir Belediyesi, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden vatandaşlara yeni ev yapmaları halinde, ücretsiz mimari proje desteğinde bulunacak. Alaşehir Belediyesi’nin “Projeniz bizden, huzur içinde yaşaması sizden“ sloganıyla başlattığı çalışma kapsamında, mahalleye dönüşen köylerde ev yaptıracak vatandaşlara yönelik, 3 farklı tipte ücretsiz mimari proje hazırlandı. Hazırlanan 3 tip proje bölgenin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak tasarlandı. Farklı tip ve ebatta ki projeler Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "6360 sayılı Büyükşehir Yasası’nın 3. maddesi kapsamında Alaşehir ilçe sınırları içerisinde köy vasfı kaldırılarak, mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik belediyemiz 3 alternatifli proje hazırladı. Projeler yöresel mimariyi koruyan ve çağdaş köyler olarak hazırlandı. Yeni tip konut projeleri sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesi ön görülüyor. Belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle, köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf sağlamış olacak. Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından temin edilebilecek." dedi.