Kavşak Hayalleri Gerçeğe Dönüşüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli, Alaşehir ve Turgutlu'da yapılması planlanan modern kavşaklarda projeler hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bu kapsamda ilgili ilçe belediye başkanlarını konuk ederek projenin son durumu hakkında istişarede bulundu. Yapılacak kavşak projelerinin ardından ilçelerin trafik akışının rahatlayacağını ve vatandaşların güven içerisinde ulaşımlarını sağlayacaklarını ifade eden Başkan Ergün, "İlçelerimiz yıllardır hayal ettiği modern kavşaklara kavuşacak" dedi.

Salihli, Alaşehir ve Turgutlu ilçelerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik açısından güvensiz olan ve vatandaşların canını tehlikeye sokan bölgeler için planladığı modern kavşaklarda projeler hazırlandı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkan Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'i makamında konuk ederek projeler hakkında istişarede bulundular. Toplantıda Genel Sekreter Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Şehir Planlamacısı Ahmet Turgut, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu ve ilgili şube müdürleri de yer aldı.

GELECEK KUŞAKLARA MİRAS OLARAK KALACAK

Planlaması yapılan kavşak projesi için karayollarına 2006 yılında başvuru yapılmasına rağmen bugüne kadar bir adım atılmadığını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise, "İlçemiz için planlaması yapılan kavşağımızın, 2006 yılında Karayollarına yapılan başvurusundan 2015 yılına gelinmesine rağmen bir netice alamamıştık. Geçmişte Alaşehir'de 32 kişinin arabalarında yanarak öldüğü yerde yapılacak olan bu hizmetin, hakikatten gelecek kuşaklara, bir miras olarak kalacağını düşünüyorum. Bu konudaki gerekli hassasiyetin Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından gösterilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunun en kısa sürede hayata geçmesini, Alaşehirliye güzel hizmetler vermesini temenni ediyorum" dedi.

TEHLİKELİ KAVŞAKLAR KÂBUS OLMAKTAN ÇIKIYOR

Kavşakların ilçelere hayırlı olmasını dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Çok sayıda can ve mal kaybına yol açan ve ne yazık ki vatandaşlarımız tarafından ölüm kavşağı olarak adlandırılan kavşakları, kâbus olmaktan çıkarıyoruz. İlçelerimiz yıllardır hayal ettiği modern kavşaklara kavuşacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2016 yılında temelini atacağımız bu modern kavşakların açılışını da hep birlikte yapmayı Allah bizlere nasip eder" dedi.