29 Çocuk Sünnet Ettirildi

29 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

Alaşehir Belediyesi'nin ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin ortaklaşa tertip ettiği 'Toplu Sünnet Şöleni'nde; ailesinin maddi imkânı olmayan 29 çocuk sünnet ettirildi. Belediye Çamlık Aile Parkı'nda sünnet şöleninin eğlencesi de yapıldı. Etkinliğe Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Ailesinin maddi imkânı olmayan 29 çocuk, Alaşehir Belediyesi'nin ve Cumhuriyet Kadınları Derneğinin ortaklaşa organizesi ile sünnet ettirildi. Daha önceden Devlet Hastanesi'nde sünnetleri yapılan 29 çocuk için Belediye Çamlık Aile Parkı'nda eğlence düzenlendi. Çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte, mevlit-i şerif de okutuldu. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Hanife İbil, Belediye Meclis Üyelerinden Ali Uçak, Murat Biber, Av. Bilgehan Noyan, Adnan Tutar ve Cafer Özkaya'nın ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte sünnet çocukları doyasıya eğlendi.

İBİL, HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Sünnet Şöleninin açılış konuşmasını yapan Alaşehir Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Hanife İbil, "Türk toplumunda yüzyıllardır yaşatılan hem dini hem geleneksel bir görev olarak gördüğümüz ve 29 evladımızın erkekliğe ilk adımlarını attıkları bu mutlu sünnet eğlencesinde sizleri aramızda görmekten çok büyük mutluluk duyduk."dedi. İbil sözlerini şöyle sürdürdü; "Alaşehir Cumhuriyet Kadınları derneği olarak bugüne kadar toplumumuzun gelenek ve göreneklerine uygun, cumhuriyetin ilke ve devrimlerine bağlı, kadın hak ve özgürlüklerini savunucu etkinliklerde buluşmaya çalıştık. Amacımız toplumsal ortak paydalarda buluşabilmek, sağlıklı bir toplumda çocuklarımızı büyütebilmek, geleceğe güvenle yürüyebileceğimiz alanlar yaratmaktı. Mutlaka ki hatalarımız, eksikliklerimiz, unuttuklarımız olmuştur. Fakat şunu net söyleyebilirim ki ben ve hepsi birbirinden çok değerli arkadaşlarım yaptıklarımızda ve söylediklerimizde çok samimiydik. Ve tekrar samimiyetle söylüyorum ki bugün burada bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum. Allahtan niyaz ederim ki çocuklarımızın sünnet eğlencelerinde oluşturduğumuz bu kutlu günü, asker eğlencelerinde, düğünlerinde de yapmayı bizlere nasip eder, sağ salim sağlık içinde o güzel günleri de görürüz.

Sözlerimi daha fazla uzatmadan başta bugünün oluşturulmasında ve diğer bütün etkinliklerimizde, gecesini gündüzüne katarak canla başla çalışan sevgili arkadaşlarıma, kardeşlerime, eşime, maddi manevi desteğini bizden esirgemeyen Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban'a, Ali Uçak, Cafer Özkaya, Mesut Yıldırım, Fadime - Nuri Sarı, Musa Göver, Halkla İlişkiler Müdürü Erkan Boğa, Çamlık İşletmecisi Bahattin Budak'a, Dr. Engin Tatlı ve Dr. Ömer Balıkçı'ya sevenlerimize, Alaşehir'imizin güzel insanlarına, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü dostlara, teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Sağ olun."

ŞÖLENE SPONSOR OLDULAR, PLAKETLERİ KAPTILAR

Sünnet şölenine; Belediye Meclis Üyeleri; Ali Uçak ve Cafer Özkaya'nın yanı sıra, iş adamı Mesut Yıldırım, Fadime-Nuri Sarı çifti ile Musa Göver sponsor oldular. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erkan Boğa ve sponsor işadamları ile etkinliğin düzenlenmesinde katkısı ve desteği olan herkese teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketler, Dernek Başkanı Hanife İbil tarafından verildi. Sünnet çocukları, aileleri ve davetlilerin Başkan Karaçoban'a büyük ilgi göstermeleri dikkatlerden kaçmadı.